Συνταγή για δροσερή σαλάτα με παντζάρι και φέτα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένας αναπάντεχος, αλλά ονειρικός συνδυασμός στο μπολάκι σου.

Συστατικά

  • 500 γρ. καθαρισμένο παντζάρι
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. μαρούλι, καθαρισμένο
  • Μερικά φύλλα μέντας
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • 5 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 5 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι, με αλατισμένο νερό βράζεις το παντζάρι, ανακατεύοντας πολύ συχνά και καλά.
  • Μόλις αρχίσει να μαλακώνει, απομακρύνεις από τη φωτιά και αφήνεις το βρασμένο παντζάρι να κρυώσει.
  • Παράλληλα, θρυμματίζεις τη φέτα και κόβεις τα υπόλοιπα υλικά σου σε ροδέλες.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις το λάδι, το λεμόνι, το μέλι και τη μουστάρδα.
  • Σε ένα ξύλινο μπολ, τοποθετείς το παντζάρι και τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνεις με τη σος που έφτιαξες.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More