Συνταγή για δροσερή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία σαλάτα που θα κάνει όλη την κουζίνα να μυρίσει: καλοκαίρι!

Συστατικά

  • 1 μέτριο πεπόνι
  • 6 φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα (6 μικρά μπαλάκια)
  • 60 γρ. ρόκα
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις το πεπόνι στα δύο κομμάτια και το καθαρίζεις, για να φύγουν τα κουκούτσια του. Το κόβεις σε φέτες και τις αφήνεις στην άκρη για λίγο.
  • Παράλληλα, ανακατεύεις σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με το λεμόνι.
  • Καθαρίζεις πολύ καλά τη ρόκα και την τοποθετείς στη βάση ενός μπολ.
  • Παίρνεις τις φέτες προσούτο και τις τοποθετείς κυματιστά στο ίδιο μπολ. Προσθέτεις το κομμένο πεπόνι και τις μπαλίτσες μοτσαρέλα.
  • Ραντίζεις με το dressing ελαιόλαδου και λεμονιού.
  • Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More