Συνταγή για γεμιστά κεφτεδάκια με τσένταρ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμοι μικροί κεφτέδες, γεμιστοί με το πιο λαχταριστό κίτρινο τυρί!

Συστατικά

  • 3/4 μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1 αβγό
  • 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 100 γραμμ. τσένταρ, κομμένο σε 20 μικρούς κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο κίτρινο τυρί και το πιπέρι.
  • Φοράς τα γάντια σου και ζυμώνεις, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Χωρίζεις τον κιμά σε ίσα μέρη.
  • Πλάθεις σε μπαλάκια και πιέζεις με την παλάμη σου, προκειμένου να  να σχηματιστούν μικροί κύκλοι κύκλοι.
  • Στο κέντρο κάθε κύβου, προσθέτεις 2 κύβους τσένταρ. Ξαναπλάθεις, για να κλείσει ο κύκλος.
  • Τηγανίζεις σε ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Αν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις το φούρνο, ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Read More

And More