Τα γιουβαρλάκια τα απολαμβάνεις στο οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι μιας και είναι η σπεσιαλιτέ της μητέρας σου. Σήμερα θα φτιάξεις μόνη σου το παραδοσιακό φαγητό πανεύκολα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
 - ¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
 - 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
 - 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 1 αβγό
 - 1 κ.γ. αλεύρι
 - 1½ λίτρο νερό
 - 2 μικρά καρότα σε μικρά καρέ
 - 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - χυμό από 1 λεμόνι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Για το αυγολέμονο θα χρειαστείς
- 2 αυγά
 - 2 λεμόνια
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό αλάτι και πιπέρι και το ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
 - Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, τα καρότα το ελαιόλαδο και χυμό από τα λεμόνια και τα αφήνεις να βράσουν
 - Πλάθεις το μείγμα του κιμά σε σχήμα μπάλας και τα πασπαλίζεις με αλεύρι έτσι ώστε να πάει παντού
 - Ρίχνεις τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα με το νερό
 - Πρέπει να καλυφθούν που σημαίνει πως ίσως χρειαστείς να προσθέσεις ζεστό νερό
 - Τα αφήνεις να βράσουν για 30-35 λεπτά και δοκιμάζεις για να δεις αν έχουν μαλακώσει τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά
 - Χτυπάς τα αβγά στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα
 - Προσθέτεις σιγά- σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς καλά
 - Παίρνεις ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια με μια μεγάλη κουτάλα και τον προσθέτεις αργά στο αβγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα
 - Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το αβγολέμονο
 - Την ανακινείς κυκλικά ώστε να πάει παντού
 - Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ