Συνταγή για γιουβαρλάκια

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα γιουβαρλάκια τα απολαμβάνεις στο οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι μιας και είναι η σπεσιαλιτέ της μητέρας σου. Σήμερα θα φτιάξεις μόνη σου το παραδοσιακό φαγητό πανεύκολα. 

Συστατικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 1½ λίτρο νερό
  • 2 μικρά καρότα σε μικρά καρέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο θα χρειαστείς

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό αλάτι και πιπέρι και το ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, τα καρότα το ελαιόλαδο και χυμό από τα λεμόνια και τα αφήνεις να βράσουν
  • Πλάθεις το μείγμα του κιμά σε σχήμα μπάλας και τα πασπαλίζεις με αλεύρι έτσι ώστε να πάει παντού
  • Ρίχνεις τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα με το νερό
  • Πρέπει να καλυφθούν που σημαίνει πως ίσως χρειαστείς να προσθέσεις ζεστό νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 30-35 λεπτά και δοκιμάζεις για να δεις αν έχουν μαλακώσει τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά
  • Χτυπάς τα αβγά στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα
  • Προσθέτεις σιγά- σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς καλά
  • Παίρνεις ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια με μια μεγάλη κουτάλα και τον προσθέτεις αργά στο αβγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το αβγολέμονο
  • Την ανακινείς κυκλικά ώστε να πάει παντού
  • Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα

 

Read More

And More