Συνταγή για γλυκοπατάτες στο φούρνο

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι οι εποχή που θα βρεις τις πιο νόστιμες γλυκοπατάτες και θα τις φτιάξεις στο φούρνο λαχταριστές και τέλειες για κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι. 

Συστατικά

  • 6-8 γλυκοπατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 200 γρ. κασέρι κομμένο σε μικρά καρέ
  • μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στις κομμένες γλυκοπατάτες
  • Τις στρώνεις ομοιόμορφα σε ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Απλώνεις το κασέρι και το μπέικον
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό και τα χτυπάς καλά με το σύρμα
  • Ρίχνεις το μείγμα με το γάλα στις γλυκοπατάτες έτσι ώστε να καλύψει όλη τη επιφάνεια
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν αρχικά για μισή ώρα
  • Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.

Read More

And More