Συνταγή για ινδικές κοτομπουκιές

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Με κουρκουμά και τσίλι.

Συστατικά

  • 3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια

Για την μαρινάδα

  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (100 g)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι κουταλάκι του γλυκού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 4 φλιτζάνια λάδι, για το τηγάνισμα (1 λίτρο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προετοίμασε τη μαρινάδα μπαχαρικών αναμιγνύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κοτόπουλο.
  • Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε να μαριναριστεί για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια, προετοίμασε το μείγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντας τα ψίχουλα ψωμιού, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Επάλειψε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το χτυπημένο αυγό, ακολουθούμενο από την μείγμα μπαχαρικών. Ζέστανε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθέτησε προσεκτικά κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο λάδι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή και τηγάνισε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν.
  • Σέρβιρε με σαλάτα και την αγαπημένη σου σως.

Read More

And More