Συνταγή για κεφτεδάκια στο φούρνο με δροσερή σος γιαουρτιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία υγιεινή παραλλαγή του αγαπημένου σου φαγητού που θα σε δροσίσει!

Συστατικά

  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
  • (για της σος γιαουρτιού): 1 κεσεδάκι γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σκόρδο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
  • Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα.
  • Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Απολαμβάνεις, βουτώντας το νόστιμο κεφτεδάκι σου στη σος γιαουρτιού.

Read More

Read More