Συνταγή για κέικ με μήλο και κανέλα

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μήλο και κανέλα είναι ο πιο γλυκός συνδυασμός και θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το ωραιότερο κέικ που θα συνοδεύσεις με τον πρωινό σου καφέ ή το απογευματινό τσάι. 

Συστατικά

  • 4 φρέσκα αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Φυσικό χυμό πορτοκάλι από μισό πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μήλα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις το καλαμποκέλαιο, την βανίλια, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και συνεχίζουμε και συνεχίζεις το χτύπημα για 5 τουλάχιστον λεπτά
  • Κοσκινίζεις το αλεύρι και το προσθέτεις στο μείγμα
  • Όταν αφρατέψει το απλώνεις στη φόρμα του κέικ
  • Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε μικρά καρέ
  • Τα πασπαλίζεις με κανέλα και τα ρίχνεις στο μείγμα ανακατεύοντας για να πάνε παντού
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνεις το κέικ να ψηθεί 45-50 λεπτά
  • Όταν φουσκώσει το βγάζεις από τον φούρνο και το πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική μαζί

Read More

And More