Συνταγή για κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εναλλακτική συνταγή για ιδιαίτερο και λαχταριστό κοτόπουλο!

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι ανανά, σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές, μία κόκκινη και μία πράσινη
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ξίδι
  • 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπαζμάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις το κοτόπουλο σε μερίδες.
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τις πιπεριές και τον ανανά, μέχρι να μαραθούν.
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο, κρατώντας τα υπόλοιπα συστατικά στο τηγάνι. Σταδιακά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτεις λίγο νεράκι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και την αφήνεις στο μάτι για περίπου 10 λεπτά, ώστε να δέσει.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με νερό βράζεις το ρύζι.
  • Σερβίρεις το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνεις με τη γλυκόξινη σάλτσα.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

Read More