Συνταγή για κουραμπιέδες

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι κουραμπιέδες είναι το αγαπημένο, παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό και σήμερα θα φτιάξεις τους ωραιότερους. 

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη ζύμη)

  • 1 κουταλάκι βανίλια ή 1 βανιλίνη

  • 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

  • 300-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ. αμύγδαλα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει. Αν θέλεις, προσθέτεις το κονιάκ ή το λικέρ.

  • Προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνεις μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σου.

  • Πλάθεις μικρές μπαλίτσες ή μισοφέγγαρα και πιέζεις πάνω τους ένα αμύγδαλο.

  • Τους τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.

  • Τους αφήνεις να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζεις γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164