Συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο με ρίγανη

5 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

  • 1-1½ κ. κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και προσθέτεις το κοτόπουλο και το σκόρδο για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Το σβήνεις με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτεις το κρασί και λίγο νερό (περίπου 1 φλ.).
  • Μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει.
  • Λίγο πριν το αφαιρέσεις προσθέτεις τη ρίγανη.
  • Αν έχει αρκετό νερό μπορείς να ρίξεις μια κουταλιά corn flour σε ένα ποτήρι νερό, να το ανακατέψεις και να το προσθέσεις στο κοτόπουλο.
  • Σερβίρεις με λαχανικά και ρύζι

 

Read More

And More