Συνταγή για μαρμελάδα κυδώνι

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα κυδώνια είναι στην εποχή τους και δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από την μαρμελάδα που θα φτιάξεις. Ιδανική για το πρωινό των παιδιών αλλά και των μεγάλων. 

Συστατικά

  • 1 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια φυσική

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα κυδώνια
  • Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείς με το πιρούνι
  • Σχίζεις με το μαχαίρι τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος παίρνεις το εσωτερικό της και το ρίχνεις στον πολτό των κυδωνιών
  • Προσθέτεις στον πολτό τη ζάχαρη ανακατεύεις καλά και τον ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα να βράσει για 40 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
  • Μόλις πάρει χρώμα και πήξει προσθέτεις το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα και το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμη
  • Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και μπορείς να τη μοιράσεις στα βάζα

Read More

And More