Συνταγή για μοσχαράκι Στρογγανόφ

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
55 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το μοσχαράκι Στρογγανόφ είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα τόσο μέσα στην εβδομάδα όσο και τις ημέρες των γιορτών. 

Συστατικά

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κότσι, σε 6 χοντρές φέτες
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό μανιτάρια
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά το μοσχαράκι και ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο
  • Αλευρώνεις το κρέας και το σοτάρεις γυρνώντας με την ξύλινη κουτάλα για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το αφαιρείς και το αφήνεις σε ένα βαθύ πιάτο
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
  • Ρίχνεις το κρέας στο τηγάνι, ανακατεύεις τον πελτέ ντομάτας μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτεις μαζί τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύεις και το αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
  • Πέντε λεπτά πριν το σβήσεις προσθέτεις τα μανιτάρια
  •  

    Ρίχνεις σε ένα το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθούν

  • Τη ρίχνεις στο τηγάνι με το κρέας ανακατεύοντας απαλά
  • Σ ερβίρεις συνοδεύοντας το μοσχαράκι στρογγανόφ με ρύζι ή πουρέ

Read More

And More