Συνταγή για μοσχάρι με πατάτες, λαχανικά και μυρωδικά

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το μοσχαράκι είναι ότι πιο γευστικό και θρεπτικό σήμερα θα το συνδυάσεις με πατάτες και λαχανικά δημιουργώντας ένα γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.  

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κλ. μαϊντανό κομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις το μοσχάρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • Το βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο ή ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω λίγο αλεύρι
  • Ανακατεύεις με τα χέρια σου για να πάει παντού και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
  • Βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι και ρίχνεις το μοσχάρι
  • Το γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις μία ακόμη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και βάζεις το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τις πατάτες και σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις με την κουτάλα
  • Ρίχνεις το μοσχάρι και προσθέτεις ζωμό κρέατος ή νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτεις τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και το αφαιρείς από τη φωτιά
  • Το βάζεις σε ένα ταψί και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή σε ένα σκεύος με καπάκι
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες και 20 λεπτά και ανοίγεις το φούρνο λίγο πριν για να βεβαιωθείς ότι το  μοσχάρι έχει μαλακώσει

Read More

And More