Συνταγή για μοσχάρι με ρεβίθια

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο συνδυασμός οσπρίων με κρέας δημιουργεί το τέλειο και απόλυτα θρεπτικό πιάτο. Το μοσχάρι με ρεβίθια είναι μια υπέροχη συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι  κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 1/2 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το μοσχάρι σε ένα μπολ και ρίχνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να πάνε παντού
  • Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Προσθέτεις το μοσχάρι και το γυρίζεις μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις μεριές
  • Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά
  • Όταν μαλακώσει το μοσχάρι προσθέτεις τα ρεβίθια, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση περίπου ώρα 

Read More

And More