Συνταγή για μπακαλιάρο με πατάτες και φρέσκια ντομάτα

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
4-6
Θερμίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο μπακαλιάρος είναι ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά ψάρια και σήμερα θα τον συνδυάσεις με πατάτες και φρέσκια ντομάτα σε ένα από τα πιο λαχταριστά και καλοκαιρινά πιάτα. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10-15 ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαρμυρίζεις αφού έχεις αφαιρέσει το δέρμα του, από το προηγούμενο βράδυ
  • Ρίχνεις το 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Βάζεις τα ντοματίνια σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις στην γάστρα ή το ταψί το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείς αρχικά τις πατάτες και από πάνω τον μπακαλιάρο και τα ντοματίνια
  • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν ο μπακαλιάρος και οι πατάτες

Read More

And More