Συνταγή για μπάμιες με μοσχαράκι και φρέσκια ντομάτα

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα λαχανικά παίρνουν την πρώτη θέση στην καλοκαιρινή διατροφή και οι μπάμιες είναι από τα πιο θρεπτικά. Όταν δε, συνδυάζονται με μαλακό μοσχαράκι είναι η ωραιότερη ιδέα για το weekend. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκοµµένες
  • 1/2 κ. γ. κίµινο
  • 400 γρ.φρέσκιες ντοµάτες χωρίς τη φλούδα και κομμένες σε τέσσερα κομμάτια
  • 1/2 κ. γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια µεγάλη κατσαρόλα και περιμένεις να ζεσταθεί
  • Σοτάρεις το μοσχαράκι για 5 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη σε ένα πιάτο
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το κύμινο, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις το µοσχαράκι στη σάλτσα και προσθέτεις 250 ml νερό
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ τουλάχιστον ώρα
  • Πλένεις πολύ καλά τις μπάμιες και τις τοποθετείς στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν
  • Τις ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και προσθέτεις νερό τόσο ώστε να καλυφθούν
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνει να βράσει για μισή περίπου ώρα ενώ ανακινείς την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό

Read More

And More