Συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα πιάτο που λατρεύουν σχεδόν όλοι κατάλληλο τόσο για τις καθημερινές όσο και για το weekend. Εύκολο, γρήγορο και γευστικό. 

Συστατικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 κ. σ. μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • λίγο δυόσμο ξερό
  • 1 αβγό
  • 1 κ. σ. ξίδι
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζει το ψωμί να μουλιάσει
  • Το στραγγίζεις καλά
  • Ρίχνεις στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιείς
  • Παίρνεις τον κιμά, προσθέτεις το πολτοποιημένο μείγμα και ζυμώνεις πολύ καλά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC
  • Βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί τις πατάτες
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις να πάνε παντού
  • Τις καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν για 40-45 λεπτά
  • Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα τοποθετείς ανάμεσα στις πατάτες και αφήνεις να ψηθούν για μισή ακόμη ώρα

     

     

Read More

And More