Συνταγή για νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη συνταγή, που μπορείς να συνδυάσεις με ρύζι ή λαχανικά.

Συστατικά

  • 1,5 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1,5 κιλό φρέσκες τομάτες ή περίπου 800 ml ντοματοπολτό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. του γλυκού μπαχαρικά της επιλογής
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κομμάτια κοτόπουλου για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν το σωστό χρώμα.
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το μεταφέρεις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο, τις ντομάτες, τα διάφορα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και 270 ml νερό. Μετά από δύο λεπτά, τοποθετείς εντός της κατσαρόλας και το κοτόπουλο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα πάρα πολύ καλά και σιγά – σιγά.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά σε μέτρια ένταση, καλύπτεις την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνεις το κοτόπουλο με τη σάλτσα να βράσει για 55 λεπτά.
  • Όσο περιμένεις, μπορείς να ετοιμάσεις το ρύζι σε μία άλλη κατσαρόλα.
  • Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, ανοίγεις το καπάκι της κατσαρόλας. Αν κρίνεις ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα, άφησε το να βράσει για 10 ακόμη λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More