Συνταγή για οσομπούκο με λαχανικά

2 ώρες και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το οσομπούκο είναι ένα παραδοσιακό Ιταλικό πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά. 

Συστατικά

  • 4 φέτες οσομπούκο (μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο και μεδούλι)

  • 2 καρότα, σε ροδέλες

  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 500 ml ζωμό βοδινού (ή νερό)

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά για το τέλος)

  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώνεις καλά τις φέτες.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρεις τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Τις βγάζεις και τις κρατάς στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις λίγο ακόμα λάδι (αν χρειάζεται) και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτεις τον πελτέ, και ανακατεύεις 1-2 λεπτά
  • Σβήνεις με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνεις τη ντομάτα, τη δάφνη και το ζωμό.
  • Επιστρέφεις τα κομμάτια οσομπούκο στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζεις και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο επιπλέον νερό ή ζωμό.
  • Πασπαλίζεις με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
  • Συνοδεύεις με πουρέ πατάτας, ριζότο Milanese, ή φρέσκο ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164