Συνταγή για πανακότα με φράουλες

4 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι αγαπημένη, ίσως και λατρεμένη. Η γλυκιά της γεύση και η απαλή της υφή είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι αυτήν την περίοδο!

Συστατικά

  • 1 ζελατίνη
  • 2 κουτ. της σούπας κρύο νερό
  • 450 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι  γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι σαντιγί με λίγα λιπαρά
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Μία πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, τοποθετείς τη ζελατίνη και το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνεις  για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τις φράουλες, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύεις για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Στραγγίζεις με ένα σύρμα ρίχνοντας το ζουμί σε ένα μπολ και πιέζοντας τις φράουλες μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να αποκτήσουν την μορφή πουρέ.
  • Επιστρέφεις τον πουρέ στην κατσαρόλα, προσθέτεις το γάλα και σιγοβράζεις το μείγμα.
  • Βάζεις τη ζελατίνη στην κατσαρόλα και ανακατεύεις αδιάκοπα για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις μέσα την κρέμα γάλακτος το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις ήπια.
  • Μοιράζεις το μείγμα σε 6 μπολάκια και τοποθετείς λίγες φράουλες από πάνω.
  • Τοποθετείς στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Απολαμβάνεις!

Read More