Συνταγή για παραδοσιακές μακαρούνες Καρπάθου

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πρόκειται για ένα εμβληματικό πιάτο και θα χρειαστεί να φτιάξεις μόνη σου τα ζυμαρικά. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και πρόκειται για ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σου. 

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 600 ml νερό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 180 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • λίγο χοντρό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια λεκάνη ααμειγνύεις το αλεύρι με το νερό και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει η ζύμη
  • Την κόβεις σε κομμάτια και τα πλάθετε σε σχήμα που μοιάζει με χοντρό κορδόνι
  • Κόβεις το κάθε κορδόνι σε μικρότερα κομμάτια και το πιέζεις στην άκρη ώστε να πάρει το σχήμα της μακαρούνας που μοιάζει με μεγάλο κριθαράκι
  • Βάζεις τις μακαρούνες ένα ταψί που έχεις προηγουμένως αλευρώσει και τις αφήνεις για 1 ώρα να στεγνώσουν
  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζεις
  • Μόλις τις δεις να ανεβαίνουν στην επιφάνεια τις βγάζεις και τις σουρώνεις κρατώντας μία κουτάλα από το νερό που έβρασαν
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Μόλις πάρει χρώμα προσθέτεις μισή κουτάλα από το νερό που έβρασαν οι μακαρούνες και λίγο χοντρό αλάτι
  • Περιμένεις να πάρει μία βράση και το αφαιρείς
  • Σερβίρετε τις μακαρούνες ρίχνοντας τριμμένο τυρί, πιπέρι και μερικές κουταλιές από το σοταρισμένο κρεμμύδι

Read More

And More