Συνταγή για παραδοσιακό αρακά

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο αρακάς είναι θρεπτικός και ένα από τα ωραιότερα, λαδερά. Θα προσθέσεις πατάτες, μπόλικο άνηθο και καρότο και θα τον απολαύσεις με φέτα. 

Συστατικά

  • 1 κιλό αρακά
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο γλυκάνισο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις 1/3 φλ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και περιμένεις να κάψει
  • Σοτάρεις τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά, προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ ντομάτας και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις το νερό και προσθέτεις τον αρακά
  • Αφήνεις το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τον αρακά για 10 ακόμη λεπτά
  • Τον αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις με φέτα

Read More

And More