Συνταγή για πατατοσαλάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε μερίδα έχει 361 θερμίδες.

Συστατικά

  •  5 αυγά
  • 4 λωρίδες μπέικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 3 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένοι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και άφησέ τες να βράσουν για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, σούρωσέ τες και άσ’ τις να κρυώσουν.
  • Βάλε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και άναψε το μάτι. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, κλείσε το μάτι. Βάλε το καπάκι στην κατσαρόλα και άσε τα αυγά να κάτσουν στο ζεστό νερό για 10-12 λεπτά. Ύστερα βάλε τα αυγά σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  • Ξεφλούδισε τα αυγά και τρια από αυτά ρίξ’τα σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πηρούνι λιώσε τα αυγά και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
  • Βάλε το μπέικο στον φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Τις δυο λωρίδες μπέικον κόψ’ τις σε κοματάκια και ρίξ’ τις στο μείγμα με τα αυγά και την μαγιονέζα.
  • Καθάρισε τις πατάτες και κόψ’ τες σε μικρά κομμάτια, πριν τις ρίξεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να καλέψει όλες τις πατάτες. Τα αυγά που σου έμειναν κόψ’ τα στη μέση και βάλ’ τα πάνω από το μείγμα ως γαρινιτούρα. Το ίδιο κάνε και με το μπέικον, αφού το κόψεις σε κομματάκια, αλλά και με τον μαϊντανό.

Read More

And More