Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ πορτοκαλιού

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το πιο γλυκό γεύμα που μπορείς να φτιάξεις (και να απολαύσεις) μέσα στην ημέρα σου!

Συστατικά

  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα, με λίγα λιπαρά
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού στέβια
  • Σπρέι μαγειρέματος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  • Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά.
  • Προσθέτεις αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
  • Ανακατεύεις προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
  • Ψεκάζεις ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  • Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβεις το κέικ και απολαμβάνεις!

Read More

And More