Συνταγή για πράσινη σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αναρωτιέσαι πώς μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο συστατικά; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτή την δροσιστική σαλάτα!

Συστατικά

  • 500 γρ. φράουλες
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 120 γρ. φέτα
  • 230 γρ. baby σπανάκι
  • 1/4 του φλιτζανιού ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 2 κουτ. του γλυκού μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς το φρέσκο κρεμμυδάκι, ώστε να γίνει πολτός.
  • Ανακατεύεις το ξύδι με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί και προσθέτεις τον πολτό κρεμμυδιού, τη σκόνη μουστάρδας, τη μαγιονέζα και αλάτι.
  • Όσο ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνεις σιγά- σιγά το λάδι, ώστε να “δέσει” το μείγμα σου.
  • Κόβεις τις φράουλες σε λεπτές φέτες και ψήνεις τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά.
  • Βάζεις το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις λίγο από το dressing, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνεις όσο dressing χρειαστεί, ούτως ώστε όλα τα φύλλα να είναι βρεγμένα.
  • Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις τις φράουλες, τα αμύγδαλα και την φέτα που θρυμματίζεις με το χέρι σου, στο οποίο έχεις φορέσει γαντάκια.
  • Περιχύνεις το dressing και απολαμβάνεις!

Read More