Συνταγή για ψαρόσουπα

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον πρέπει όλη η οικογένεια να καταναλώνει ψάρι και τώρα που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή μια σούπα είναι ότι καλύτερο. 

Συστατικά

  • 1 μεγάλο ψάρι κατά προτίμηση λαβράκι, φαγκρί ή μπακαλιάρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράζεις ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, 2 κλωνάρια σέλινο, μια σκελίδα σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και τον βασιλικό και τα αφήνεις να
    πάρουν μια βράση
  • Τα αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα, ρίχνεις το ψάρι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Το βγάζεις από την κατσαρόλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
  • Σουρώνεις τον ζωμό για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν παραμείνει κόκκαλα και προσθέτεις όλα τα λαχανικά
  • Τα αφήνεις να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Πέντε λεπτά πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτεις, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και λάδι.

Read More

And More