Συνταγή για ψητό σολομό με μπρόκολο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή, για σένα που θες να απολαμβάνεις το φαγητό σου, ακόμα και όταν νηστεύεις!

Συστατικά

  • 1 μπρόκολο
  • 4 κουτ. της  σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβεις το μπρόκολο σε φουντίτσες, αλατοπιπερώνεις και το αλείφεις με δύο κουταλιές λάδι.
  • Ψήνεις σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνεις το σολομό και τον αλείφεις με μια κουταλιά λάδι.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, την κάπαρη, την πιπεριά ψιλοκομμένη και αλατοπίπερο.
  • Σερβίρεις περιχύνοντας το ψάρι και το μπρόκολο με το παραπάνω μείγμα
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More