Συνταγή για σαλάτα με κους – κους και γαρίδες

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία δροσιστική σαλάτα που συνδυάζει υδατάνθρακες με θαλασσινά.

Συστατικά

  • 1/2 kg γαρίδες
  • 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας άνηθος
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι κους – κους
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι αρακάς
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • λίγος βασιλικός
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι – πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζεις το κους – κους για 3 λεπτά.
  • Μόλις περάσουν τα λεπτά, σβήνεις με το νερό, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, βράζεις τον αρακά για 5 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί, προσθέτεις τις γαρίδες και τον αρακά, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Στο τελικό σου μπολ, προσθέτεις το κους – κους για βάση, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύεις και απολαμβάνεις!

Read More