Είναι η εποχή της κολοκύθας και το ωραιότερο πιάτο που μπορείς να φτιάξεις είναι μια λαχταριστή σούπα. Με υφή κρέμας και super γευστική μπορείς να τη σερβίρεις ως κυρίως ή πρώτο στο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκύθα, πλυμένη, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
 - 2 φλ. φρέσκο γάλα
 - 3 κ. σ. ελαιόλαδο
 - 1 κ. σ. τζίντζερ σε σκόνη
 - 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
 - Προσθέτεις την κολοκύθα, τα καρότα, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σοταριστούν 3 περίπου λεπτά
 - Ρίχνεις το γάλα και χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάσεις τα υλικά, ανακατεύεις και αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Μόλις μαλακώσουν η κολοκύθα και τα καρότα απομακρύνεις την κατσαρόλα από την εστία - Βάζεις τα υλικά της σούπας στο μπλέντερ, προσθέτεις λίγο από το ζωμό τους και τα πολτοποιείς
 - Πλένεις την κατσαρόλα κρατώντας το ζωμό και αφού τα σουρώσεις βάζεις τα πολτοποιημένα υλικά και πάλι πίσω
 - Σε περίπτωση που η σούπα είναι πηχτή ρίχνεις λίγο ζωμό και την βράζεις όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσει τη βελουτέ υφή
 - Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ