Συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με κόκκινη σάλτσα ντομάτας.

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 4 κράκερς
  • 500 gramm μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1x400 gramm κονσέρβα ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό
  • 500 gramm σπαγγέτι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κράκερς σε μια πετσέτα και σπάστα πιέζοντάς τα με ένα μπουκάλι μπύρας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τον κιμά, το μείγμα μπαχαρικών, τα σπασμένα κράκερς και το αυγό. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια σου, αφού πρώτα τα έχεις βρέξει. Φρόντισε να ανακατέψεις καλά για να δέσουν όλα τα υλικά.
  • Πλάσε τον κιμά σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια, πάλι με τα χέρια σου. Θα σου βγουν περίπου 16 κεφτεδάκια, τα οποία αφού τα πλάσεις θα τα αφήσεις για 20 λεπτά να κάτσουν στο ψυγείο.
  • Πριν το επόμενο βήμα, πλύνε καλά τα χέρια σου. Είναι πολύ σημαντικά να πλένεις καλά τα χέρια σου, αφού έχεις αγγίξει ωμό κρέας ή ψάρι.
  • Για να φτιάξεις την σάλτσα ντομάτας, ρίξε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο και τηγάνισέ τα για 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξε τις ντομάτες κονσέρβα και τον ντοματοπολτό. Ρίξε το αλάτι και το πιπέρι και άσε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, πάνω σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά ελαιόλαδο, ρίξε μέσα τους κεφτέδες και άσε να μαγειρευτούν μέχρι να αποκτήσουν καφετί χρώμα, ανακατεύοντας συχνά για να μην χάσουν το στρογγυλό τους σχήμα.
  • Σε μια κατσαρόλα βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, ρίξ’ τα στην σάλτσα ντομάτας και άσ’ τα να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά.
  • Σέρβιρε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα πάνω από τα σπαγγέτι.

Read More

And More