Συνταγή για σπιτικά καλαμάκια κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα

4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ακολούθησε τα βήματα και ετοίμασε μόνη σου την πιο υγιεινή εκδοχή της αγαπημένης ατασθαλίας

Συστατικά

  • 12 καλαμάκια κοτόπουλου, έτοιμα από το κρεοπωλείο
  • Χυμός δύο λεμονιών
  • 6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 3 κουτ. της σούπας μέλι
  • 1 σκόρδο, λιωμένο
  • Ρίγανη
  • Πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, φροντίζεις από το πρωί να ξεπαγώσεις τα καλαμάκια.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς όλα τα υλικά, ανακατεύοντας απαλά και σταδιακά.
  • Παράλληλα, κόβεις τις πιπεριές σε ροδέλες.
  • Περνάς πολύ προσεκτικά τις πιπεριές ανά ξυλάκι κοτόπουλου ή αν θέλεις απλά να πάρουν τη γεύση τους τις τοποθετείς πάνω από κάθε καλαμάκι.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις το κάθε καλαμάκι, φροντίζοντας να το γυρίσεις από όλες τις μεριές, για να απορροφήσει τη μαρινάδα.
  • Προθερμαίνεις τη γκριλιέρα σου και ψήνεις το κάθε καλαμάκι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου δέκα λεπτά. Φρόντισε να το αναποδογυρίσεις δύο φορές, για να ψηθούν όλες οι μεριές.
  • Αν θέλεις στο φούρνο, ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς C) για περίπου 15 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More