Συνταγή για σπιτικά τυροπιτάκια κουρού

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμα και άκρως λαχταριστά!

Συστατικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 250 γρ κασέρι τριμμένο
  • 2 αβγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρόκος αβγού με λίγο νερό, για το ψήσιμο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και ρίχνεις στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
  • Προσθέτεις και το γιαούρτι και ζυμώνεις τη ζύμη σου καλά, για να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει.
  • Ρίχνεις λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο.
  • Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα τριμμένα τυριά, μαζί με τα αβγά χτυπημένα και λίγο αλεύρι.
  • Βάζεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνεις προσεκτικά, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο.
  • Πατάς με ένα πιρούνι τις άκρες, ώστε να κολλήσει το τυροπιτάκι.
  • Τοποθετείς τα τυροπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί, και τα περνάς με τον κρόκο αβγού με ένα πινέλο.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 °C.

Read More

And More