Συνταγή για σπιτική πατατόπιτα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πατάτες, διάφορα τυριά, πράσινα λαχανικά μέσα σε ζεστά φύλλα πίτας.

Συστατικά

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 3 φύλλα κρούστας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες. Βράζεις για μερικά λεπτά (περίπου 5 λεπτά)
  • Παράλληλα, βάζεις το σπανάκι σε σουρωτήρι και το ζεματίζεις, ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό.
  • Μόλις περάσουν τα λεπτά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις, μέχρι να δέσει.
  • Σε ένα ταψί, στρώνεις στη βάση ένα ελαφρά ραντισμένο φύλλο. Από πάνω, περιχύνεις το μείγμα που έχεις στο τηγάνι σου. Σκεπάζεις με τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζεις με ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  • Κόβεις σε κομμάτια, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Read More

And More