Συνταγή για σπιτικό παστέλι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η γλυκιά επιλογή της νηστείας

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1/2 κιλό σουσάμι ή φουντούκια
  • 1/2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάλε το μέλι σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση. Ανακατεύεις συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να αφρίσει.
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά το σουσάμι στην κατσαρόλα και συνέχισε το ανακάτεμα.
  • Φρόντισε να γυρίζεις την κουτάλα στα τοιχώματα της κατσαρόλας προκειμένου να μην κολλούν εκεί οι σπόροι.
  • Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το σουσάμι. Μην το παρακάνεις όμως γιατί το παστέλι θα γίνει πολύ σκληρό
  • Με ένα πανί νοτισμένο με κόκκινο κρασί πέρασε μια ξύλινη επιφάνεια εργασίας.
  •  Στρώσε εκεί το μείγμα με το σουσάμι και άνοιξε να γίνει λεπτό περίπου 1,5 με 2 εκατοστά.
  • Αφού σταθεί για λίγα λεπτά, κόψε σε κομμάτια και φύλαξε σε δοχείο που κλείνει καλά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More