Συνταγή για sticks μοτσαρέλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά, γευστικά με κολλώδη υφή υπόσχονται να ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου!

Συστατικά

  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά, θρυμματισμένη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο
  • 2/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού καλαμπόκι σε σκόνη
  • 600 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
  • λίγο λάδι (για το τηγάνισμα)
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το νερό και τα αυγά.
  • Σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύεις την τριμμένη φρυγανιά και το σκόρδο. Παράλληλα, προσθέτεις το αλεύρι και το καλαμπόκι και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
  • Προθερμαίνεις ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά.
  • Ένα τη φορά, περνάς τα κομματάκια μοτσαρέλα από το μείγμα με τα αυγά και στη συνέχεια από το δεύτερο μπολ και το ρίχνεις στο τηγάνι, έχοντας πρώτα κατεβάσει την ένταση σε μέτριο επίπεδο.
  • Γυρίζεις τα στικ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα τοποθετείς σε ένα πιάτο με χαρτί, προκειμένου να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More