Συνταγή για τουρλού με αυγό

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα δροσιστικό τουρλού, που θα παρατείνει το καλοκαίρι στον ουρανίσκο σου, συνδυασμένο με τηγανιτό αυγό.

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1 μέτρια πιπεριά, ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμυδάκι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις για ένα λεπτό.
  • Προσθέτεις και το κολοκυθάκι και συνεχίζεις το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, προσθέτεις και τις ντομάτες, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για περίπου 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήνεις την πιπεριά σου στον φούρνο για 15 λεπτά, αφαιρώντας τα δύο άκρα της.
  • Μόλις ψηθεί, την προσθέτεις στο τηγάνι, ρίχνεις λίγο αλάτι, απομακρύνεις από την φωτιά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ετοιμάζεις τα αυγά.
  • Τα συνδυάζεις σε ένα πιάτο και απολαμβάνεις!

Read More