Συνταγή για τραγανή ανοιχτή πίτα με σύκο

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το φρούτο εποχής εναρμονίζεται με το ζυμάρι και δημιουργεί έναν εκρηκτικό – για τον ουρανίσκο σου – συνδυασμό.

Συστατικά

  • 1 ζύμη για πίτσα ή πίτα (τη συνταγή θα τη βρεις εδώ)
  • 700 γρ. σύκα, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγεις τη ζύμη για πίτα, μέχρι να αποκτήσει στρογγυλό σχήμα.
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι, απλώνεις στη βάση τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
  • Αρχίζεις να τοποθετείς τα σύκα, αφήνοντας απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους και απόσταση από το περίγραμμα της ζύμης.
  • Διπλώνεις τη ζύμη γύρω – γύρω, ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα τείχος ζυμαριού γύρω από τα σύκα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο, την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Read More