Τα τυροπιτάκια κουρού είναι τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο και σήμερα θα τα φτιάξεις πανεύκολα χωρίς μίξερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Υλικά για τη ζύμη:
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
-
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1/2 φλ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση:
-
300 γρ. φέτα τριμμένη
-
100 γρ. ανθότυρο ή άλλο λευκό μαλακό τυρί (προαιρετικά)
-
1 αυγό (προαιρετικό, για πιο δεμένη γέμιση)
-
Πιπέρι, λίγη ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Για επικάλυψη:
-
1 κρόκος αυγού με 1 κ.σ. γάλα για άλειμμα
-
Σουσάμι (προαιρετικά
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το βούτυρο, το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύεις με το χέρι ή με κουτάλα.
-
Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμα αλεύρι.
-
Σε μπολ, ανακατεύεις τη φέτα με το ανθότυρο και το αυγό. Προσθέτεις λίγο πιπέρι και μυρωδικά αν θέλεις.
-
Παίρνεις μικρές μπάλες ζύμης, τις ανοίγεις σε στρογγυλά φυλλαράκια (σαν παλάμη), βάζεις 1 κ.γλ. γέμιση και διπλώνεις σε μισοφέγγαρο. Πιέζεις τις άκρες με πιρούνι.
-
Τοποθετείς τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφεις με κρόκο αυγού και πασπαλίζεις με σουσάμι.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Photos: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ