Συνταγή για vegan matcha κέικ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα υγιεινό και vegan matcha cake είναι τέλειο ιδέα για πρωινό αλλά και σνακ στο γραφείο. 

Συστατικά

Για το κέικ

  • 1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κ.γ. matcha σε σκόνη (κατά προτίμηση ceremonial grade)

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • ¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική ζάχαρη

  • 1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)

  • ⅓ φλ. (80 ml) λάδι καρύδας λιωμένο ή φυτικό λάδι

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι (αντιδρά με τη σόδα και κάνει το κέικ πιο αφράτο)

Για το γλάσο

  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη

  • 1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη

  • 1–2 κ.σ. φυτικό γάλα (προσθέτεις σταδιακά μέχρι να έχεις πηχτό γλάσο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και αλείφεις με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί ή τη φόρμα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το matcha, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι

  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, το λάδι, τη βανίλια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά.

  • Περιμένεις να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα.

  • Απλώνεις το matcha γλάσο από πάνω και σερβίρεις.

Photo: pexels-catscoming

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164