Συνταγή για βελουτέ σούπα από κολοκύθα

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι η εποχή της κολοκύθας και σήμερα θα φτιάξεις την πιο νόστιμη βελουτέ σούπα. 

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 1 πατάτα (προαιρετικά, για πιο πηχτή υφή)

  • 1 καρότο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά, για άρωμα)

  • 100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πατάτα  για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

  • Ρίχνεις την κολοκύθα και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά.

  • Προσθέτεις τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

  • Τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 25–30 λεπτά.

  • Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα πολτοποιείς με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα βελούδινη.

  • Αν θέλεις, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά.

  • Δοκιμάζεις αν έχει αρκετό αλάτι και πιπέρι.

  • Σερβίρεις τη σούπα ζεστή με κρουτόν, λίγη κρέμα ή ελαιόλαδο από πάνω και φρέσκα μυρωδικά.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164