Συνταγή για βίγκαν κέικ καρότου

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε μερίδα έχει 505 θερμίδες.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
  • 250 gramm αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 275 gramm άχνη ζάχαρη
  • 50 gramm αποξηραμένη καρύδα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 225 ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
  • 300 gramm καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

Για το γλάσο

  • 200 gramm βίγκαν κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
  • 50 gramm καρύδια
  • Νιφάδες καρύδας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε μια φόρμα για κέικ άπλωσε αντικολλητικό χαρτί, αφού την βουτυρώσεις.
  • Σε ένα μικρό μπόλ χτύπα το λιναρόσπορο μαζί με 6 κουταλιές κρύο νερό και άστο για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι και την κανέλα, πρόσθεσε την άχνη ζάχαρη, την αποξηραμένη καρύδα και το αλάτι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το λάδι, την μαρμελάδα και το γάλα σόγιας.
  • Στο μείγμα με το αλεύρι και την κανέλα, πρόσθεσε το μείγμα με τον λιναρόσπορο και τα καρότα και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το μείγμα του κέικ στην φόρμα σου και ψήσε στο μεσαίο “ράφι” για 1 ώρα και 10 λεπτά. Πριν βγάλεις το κέικ από την φόρμα, άστο να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Για το γλάσο, χτύπα την βίγκαν κρέμα γάλακτος, το σιρόπι σφενδάμου και την πάστα βανίλιας μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Άπλωσε το γλάσο πάνω από το κέικ και ρίξε από πάνω τα καρύδια.

Read More

And More