Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μπιφτέκια τα αγαπημένα. Είναι θρεπτικά, πανεύκολα και τέλεια για το Κυριακάτικο τραπέζι. Για να φτιάξεις τα πιο ζουμερά, αφράτα και γευστικά αρκεί να ακολουθήσεις κατά γράμμα τη συνταγή.  

Συστατικά

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μπαγιάτικου
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 1 κ. γ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά μουσκεύεις την ψίχα του ψωμιού στο γάλα και στη συνέχεια τη στραγγίζεις πολύ καλά με τα χέρια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτεις στο τέλος το ψωμί.
  • Ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα αφήνεις μέσα στο μπολ για 10-15 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200οC.
  • Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα απλώνεις στο ταψί αφού προηγουμένως το έχεις λαδώσει.
  • Τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά και τα γυρίζεις στο ενδιάμεσο διάστημα ώστε να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές.
  • Τα συνοδεύεις με σαλάτα, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Read More

And More