Οι πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό μεγάλων και μικρών. Σήμερα δεν θα τις τηγανίσεις απλά. Θα φτιάξεις τέλειες πατατοκροκέτες, νηστίσιμες και αρωματικές. Πανεύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείς να τις σερβίρεις για μεσημεριανό συνοδεύοντας με σαλάτα, ως σνακ, νωρίς το απόγευμα αλλά και βραδινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις τις πατάτες και τις πλένεις καλά με άφθονο νερό.
- Τις τρίβεις στον τρίφτη και στη συνέχεια τις στραγγίζεις καλά ώστε να μην έχουν πλέον υγρά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις τις πατάτες με τον δυόσμο.
- Βάζεις λάδι μέχρι τη μέση, σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι.
- Ρίχνεις το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο.
- Παίρνεις μια δόση (ίσα με μια χούφτα) γέμιση της κροκέτας , την πλάθεις με τα χέρια σου και την αλευρώνεις καλά.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, και ρίχνεις την κροκέτα στο τηγάνι.
- Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες.
- Βγάζεις από το τηγάνι κάθε κροκέτα που παίρνει χρυσό χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ