Συνταγή: Ο παραδοσιακός μπακαλιάρος της 25ης Μαρτίου

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

O μπακαλιάρος-σκορδαλιά είναι η παραδοσιακή συνταγή της 25ης Μαρτίου και παράλληλα ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα πιάτα. Η διατροφική αξία του μπακαλιάρου είναι μεγάλη ενώ χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία. Πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου. 

Συστατικά

Για τον μπακαλιάρο

  • 1 κιλό παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο, κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αλεύρι σκληρό
  • 300 ml μπίρα
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

  • 300 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου, μουλιασμένου σε νερό, καλά στραγγισμένου
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι λευκό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πιέζεις τον μπακαλιάρο ώστε να απομακρύνεις τα περιττά υγρά.
  • Σε ένα μπολ το ένα και το άλλο αλεύρι, το αλάτι και την μπίρα και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν χυλός.
  • Ζεσταίνεις σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει.
  • Βουτάς στον χυλό τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα και από τις δύο του πλευρές.
  • Τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σκορδαλιά

  • Βάζεις στο μπλέντερ το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξίδι, το λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.
  • Χτυπάς για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και δοκιμάζεις μη τυχόν και χρειάζεται να προσθέσεις αλάτι ή λεμόνι.
  • Συνεχίζεις να χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει απαλή, κρεμώδη υφή.
  • Τη σερβίρεις στο πλάι του μπακαλιάρου.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164