Συνταγή: Ριγκατόνι με φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνες

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. ντομάτα σε πελτέ
  • 80 γρ. ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. ρίγανη
  • 6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
  • 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνεις σε μία κατσαρόλα και μέτρια φωτιά τα ¾ του ελαιόλαδο
  • Ρίχνεις τις μελιτζάνες και σοτάρεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφού τις βγάλεις τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βάζεις στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτεις το σκόρδο, την πιπεριά και τον ντοματοπελτέ .
  • Σοτάρεις για 1-2 λεπτά και προσθέτεις τις φρέσκιες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τα μυρωδικά και τις μελιτζάνες.
  • Βάζεις σε ένα ταψί τα ζυμαρικά, ρίχνεις τη σάλτσα και τα τυριά και ψήνεις στους 200 °C για 20 περίπου λεπτά.

Photo: iStock

Read More

And More