Συνταγή: σπιτική σος με καραμελωμένα κρεμμύδια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ιδανική για να συνοδεύσεις το κρέας σου την Κυριακή του Πάσχα!

Συστατικά

  • 3 κίτρινα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 2 κουτ. του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 350 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 220 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • Φρέσκος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνεις τη μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια, ρίχνεις το αλάτι και τη ζάχαρη και σοτάρεις για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά κάθε λίγα λεπτά.
  • “Σβήνεις” με το κρασί και το αφήνεις να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • Μετά από περίπου 30 λεπτά, τα κρεμμύδια σου θα έχουν αποκτήσει ένα βαθύ καφέ χρώμα και θα είναι πολύ αρωματικά.
  • Μεταφέρεις τα κρεμμύδια σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβεις ακόμα πιο πολύ.
  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις το γιαούρτι και το τυρί σε μορφή κρέμας.
  • Προσθέτεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. 
  • Ανακατεύεις απαλά με ένα κουταλάκι.
  • Βουτάς τα κρεατικά που έχεις ετοιμάσει και απολαμβάνεις!

Read More

And More