Τα σοκολατένια τρουφάκια της Δέσποινας Καμπούρη

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Δέσποινα Καμπούρη λατρεύει τις γλυκιές δημιουργίες και μας αποκαλύπτει κάποιες από αυτές στο προσωπικό της προφίλ στο instagram. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τον τρόπο που μεταμόρφωσε τη σοκολάτα από το πασχαλινό αυγό που έμεινε. Δες τη συνταγή…

Συστατικά

  • 1 σοκολατένιο αυγό ή σοκολάτα που έχει μείνει (ή είναι υγείας και δεν σου αρέσει σκέτη)
  • Κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Τριμμένα μπισκότα τύπου digestive, ολικής άλεσης
  • Τριμμένη ψύχα αμυγδάλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σπάσε το αυγό σε κομματάκια. Βάλε την κρέμα γάλακτος να βράσει και αφού κοχλάσει ρίξε πάνω από τη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά να λιώσει
  • Ρίξε το κονιάκ και τα digestive και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο ψυγείο να πήξει το μείγμα σου για δύο περίπου ώρες
  • Πλάσε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και κύλησε στην τριμμένη ψύχα. Βάλε αν θέλεις σε καραμελόχαρτα και αποθήκευσε σε δοχείο που κλείνει καλά

Tip


Read More

And More