Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια νόστιμη, υγιεινή και καλοκαιρινή συνταγή.

Συστατικά

  • 1 μοσχαρίσια μπριζόλα μέτρια ψημένη
  • Χυμό από 2 λάιμ
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας fish sauce
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 τούφα κόλιανδρο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 μεγάλη χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Σκόνη από πιπεριές τσίλι, ανάλογα με την προτίμησή σας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφού ψήσεις την μπριζόλα, κόψ’ την σε λεπτές φέτες και άφησέ την να κάτσει για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια ρίξε τις φέτες της μπριζόλας σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνεις την καστανή ζάχαρη και λίγο από τον χυμό λάιμ και ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη λεία υφή.
  • Στο μπολ με την μπριζόλα, ρίξε τον υπόλοιπ χυμό λάιμ, την fish sauce και την καστανή ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου. Πρόσθεσε τα λαχανικά, ανακάτεψε και δοκίμασε για να δεις την γεύση. (Η γευστική δοκιμασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι!) Πρόσθεσε περισσότερη fish sauce, περισσότερο αλάτι ή περισσότερη ζάχαρη εάν χρειάζεται.

Read More

And More